

Competition Information and Guidelines

Supplies are provided for categories 1-6. For Category 7, only Batteries are provided, contestant must bring supplies to assemble a car.

1. Freestyle 9am-9:45am

Contestants: Grades K-12th

• Time limit: 45 minutes

2. Speed Math Competition 9:45am-10:15am

• Contestants: Grades 1st - 12th

• Time limit: 30 minutes

3. Watercolor painting 10:15am-11am

Contestants: Grades 3rd- 12th

• Time limit: 45 minutes

4. Math Word Problems 11:10-11:30am

• Contestants: Grades 6th - 12th

• Time limit: 20 minutes

LUNCH available to purchase 11:30am-12:15pm

5. Paper Plane 12:15pm-12:30

Contestants: Grades 6th - 12th

• Time limit: 15 minutes

6. Building a bridge: Group (up to a total 5 participants)/Individual 9am-12:30pm

Judging takes place at 12:30-1pm

• Contestants: Grades 6th -12th

• Time: 4 hours

- Building the bridge with popsicle sticks that can hold the maximum weight at the competition
- Requirements: at least 12 inches wide

7. Building a miniature motorized car: Group (up to a total of 5 participants)/Individual 9am-12:30pm

ONLY BATTERIES ARE PROVIDED, BRING YOUR OWN SUPPLIES TO ASSEMBLE A CAR Judging takes place at 1pm -1:30

• Contestants: Grades 6th -12th



- Time: 4 hours
- Building the car that can operate with the provided batteries. NO additional supplies are provided, bring your own supplies to assemble a car
- Requirements: at least 12 inches wide

Judging criteria include:

- Speed
- Towability
- Looks
- Maneuverability

Additional activities to participate in while at the event includes:

- Chess
- Solving Rubix Cube: solving the fastest.
- Typing Test: who can type the most words per minute

Doors will open at 8 AM. Address: Lodi Grape Festival Grounds (Chardonnay Hall), 413 E Lockeford St. Lodi, CA 95240

For any questions or inquiries, contact us at info@gotkidsca.org or call (209)-329-3293